26.12.11

Metaσκόπηση

Το '11 μου:

_πτώση
_συνέιδηση
_λάθος
_έκπληξη
_επιλογή
_έρωτας
_ευτυχία
_συντροφικότητα
_αγάπη
_προβλήματα
_λύσεις
_συγκίνηση



20.12.11

Γκοφρέ VS απλό. Γιατί;

Μέτα από δέκα μέρες συμβίωσης με το νέο χαρτί γκοφρε χαρτί υγείας ΑΒ, η στήλη μας αισθάνεται ώριμη για να προχωρήσει στην σύγκριση με τον ανταγωνισμό.
Τους προηγούμενους μήνες χρησιμοποιούσαμε το απλό χαρτί υγείας 365, με τα ανάλογα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. 

Ας προχωρήσουμε στο αποτελέσματα τυο crash test των δύο τόσο διαφορετικών, αλλά μοναδικών προϊόντων:

-Χαρτί υγείας ΑΒ Premium quality:
  • 4ply, 10 ρολών, με τεχνικά χαρακτηριστικά: 160 τετραπλά φύλλα, βάρος/ρολό 130 γραμμαρία, με συνολικό μήκος ρολού 22 μέτρα και πλάτος 9,8 cm. 
  • Τιμή περίπου 5 ευρώ.
  • Ποιότικά, αρκετά σκληρό για τύπου γκοφρέ. Όμως αρκετά παχύ για χρήση λίγων φύλλων/σκούπισμα

-Χαρτί υγείας 365: 

  • 2ply, με τεχνικά χαρακτηριστικα: 200 διπλά φύλλα, βάρος/ρολό 75 γραμμάρια και συνολικό μήκος ρολού, 25 μέτρα και πλάτος 9,5 cm.
  • Τιμή περίπου 2,5 ευρώ.
  • Ποιοτικά, αρκετα μαλακό, με πολύ καλή αίσθηση τριβής και και μέγαλη επικάλυψη επιφανειών. Πολύ λεπτό, με αποτέλεσμα ο δέικτης φύλλα/σκούπισμα να είναι ιδιαίτερα υψηλός.
Συμπερασμα:
-Οικονομία: Στην πρώτη περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψιν το πειραματικό δεδομένο της χρήσης 4 φύλλων ανά σκούπισμα, έχουμε συνολική χρήση 40 σκουπισμάτων και το μοναδιαίο κόστος αφόδευσης υπολογίζεται στα 5ευρώ/40 σκουπίσματα= 0,125 ευρώ/σκ.
Στην δεύτερη περίπτωση, έχουμε αντίστοιχα: 7 φύλλα/σκούπισμα, 200 φύλλα συνολικά, άρα ο υπο εξέταση δείκτης διαμορφώνεται (στα 28,57 σκουπίσματα) και 2,5/28,57=0,088 ευρώ/σκ.
-Ποιότητα: Όπως αποδεικνύεται και από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το ΑΒ Premium Quality διατηρεί το ποιοτικό προβάδισμα έναντι του φθηνότερο αλλά με πολύ ισχυρή σχέση τιμής προς απόδοση, ανταγωνισμού. Η επιφάνεια επαφή είναι λιγότερο οξεία και ο βαθμός τραχύτητας αρκετά μικρός. Επίσης ο συντελεστής επαφής είναι επίσης σημαντικός για γκοφρέ χαρτί.

Συνεπώς, η επίλογή μας δεν είναι ξεκάθαρη και υποκειμενικοί παράγοντας θα επηρεάσουν την τελική μας επιλογή. Η στήλη μας πρόσφερε την ανάλυση και τώρα η επιλογή φίλε αναγνώστη, είναι δική σου.

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΣΤΟ @ta_zga ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

8.12.11

Πλησίον σου

O καθένας μας αντιδρά διαφορετικά, σε παρόμοια ερεθίσματα. Έχει διαφορετικές ευαισθησίες. Εγώ για παραδείγμα, δεν συγκινούμαι τόσο με τον θάνατο. Το θεωρώ κάτι αναπόφεκτο, μοιραίο και μη αναστρέψιμο, Και ότι είναι μη αναστρέψιμο, πιστεύω ότι είναι χάσιμο χρονου να ασχοληθείς περαιτέρω. 
Αυτό που ειλικρινά,  καθε φορά που βλέπω, μου κόβει τα πόδια, είναι ο άστεγος. Ο ζεστός ύπνο, το φαγητό και ο προσωπικός χώρος, είναι τόσο αυτονόητα, που η έλειψή τους, είναι αδιανόητη. 
Ο άστεγος, είναι εγω και εσύ, άνεργος, που ε΄τυχε να μην έχει κανένα κοντά του την στιγμή ακριβώς που τον χρειαζόταν. Στα μάτια μου, είναι ίσως η υπέρτατη μορφή δυστυχίας που δεν σχετίζεται με ασθένεια. Σκέψου μόνο να κρυώνεις, να πεινάς, να διψάς να σε κοιτάνε όλοι με οίκτο, να έχεις χσει την περηφάνεια σου και αυτό να μην έχει σχέση με κακές επιλογές που έκανες κάποια στιγμη, όπως για παράδειγμα ένα πρεζάκι.

Θέλω να καταλήξω εδώ: 
Μένω στο κέντρο, δεν θελω να προσφέρω μέσω τρίτων. Θέλω αν είναι να προσφέρω άμεσα.
Να πάω στον άνθρωπο που υποφέρει στην γειτονιά μου και να τον ρωτήσω τι έχει ανάγκη και αν μπορώ να του το προσφέρω. Είτε είναι φαγητό. Είτε παρέα. Είτε ρούχα. 

Μέσα απο το twitter έχουν πετύχει διάφορα κοινωνικά "πειράματα". Όπως με το #openindia, ισως με παρόμοιο τρόπο, θα μπορούσαμε να το όργανώσουμε κάπως. Μϊα πρώτη μου σκέψη είναι να κάνουμε μία χαρτογράφηση  και να αναλάβουμε (σαν υιοθεσία ισως) ο καθένας, ένα τετράγωνο ή μια περιοχή. 

Δεν ξέρω αν είναι λογική η ιδέα. 

Αν είναι, περιμένω τα σχόλια σας, ωστε να δούμε, πως και πότε μπορεί να οργανωθεί.