2.8.10

Πόσο γαμώτος είμαι.

Κυριακή 1 Αυγούστου. Ώρα 21.07. Άντρας πιάνει βαρύ γυάλινο μπουκάλι με νερό απο το ψυγείο. Το μπουκάλι ξεφεύγει σαν χέλι απο τα χέρια του και σπάει με εκκωφαντικό θόρυβο ανάμεσα στα πόδια του.

Η καταστροφή είναι μεγάλη. Τα γυαλιά έχουν διασκορπιστεί παντού, ακόμα και ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Ο άντρας, με στρατιωτική εκπαίδευση στην Πολεμική Αεροπορία, πρέπει να αντιδράσει με άμεσες αλλά πάντα προσεκτικές κινήσεις. Μια παρέα τον περιμένει να δούν Αλμοδοβάρ σε βεράντα και δεν μπορεί να καθυστερήσει.

Ο εγκέφαλος του λειτουργέι με 1200RPM. Στέκεται ακίνητος πάνω στο χαλάκι μη μπορώντας να κινηθεί χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τα πατουσάκια του. "Ωπ- κάτσε. Χαλάκι έιπαμε;", με μία αστραπιαία κίνηση, αρπάζει το χαλάκι απο την αριστερή του άκρη με το δεξί του χέρι (αν και είναι αριστερόχειρας), και γυρίζει το μισό ανάποδα. Με προσεκτικές κινήσεις έρπει το δεξί του πόδι προς την ακίνδυνη πλευρά του χαλιού. Γρήγορα πατάει και το άλλο πόδι.

Η συνέχεια είναι εύκολη για τον ήρωά μας. Με μίκρα προσεκτικά, χαμηλά, πηδηματάκια καγκουρό τρέχει προς το δωμάτιο του και φοράει τις βαμβακερές παντόφλες ξενοδοχείου. Η σκούπα και η σφουγγαρίστρα είναι πλέον πολύ κοντά. Η βραδιά σώθηκε.

5 σχόλια:

  1. Θες να πεις πως είμαι η πρώτη που αφήνει σχόλιο σ' αυτό το μνημειώδες post; Πόσο γαμώτη είμαι! (φτιάξτε τα ρολόγια σας εδω μέσα που λένε άλλα αντί άλλων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα φτιάξαμε τα ρολόγια μας που ήταν σε ώρα Ειρηνικού.
    Όσο για τα υπόλοιπα, περιμένω την αναγνώριση, μετά θάνατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νομίζω το χειρότερο είναι να ξεχνάς μπουκάλι γυάλινο στην κατάψυξή και να προσπαθείς να βγάλεις την πίτσα στο βάθος αποφεύγοντας τα κολλημένα γυαλιά στα τοιχώματα...

    αλλά και το δικό σου καλό είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό. και να σου γλυστράει απο τα χέρια μπουκάλι με βυσινάδα επίσης, 18 ώρες σφουγγάρισμα θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και ολα αυτα για να μην αργησεις στο ραντεβου με την παρεα που τελικα ΔΕΝ ειδε Αλμοδοβαρ στη βεραντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή