10.11.10

Ένα εκλογικό στα γρήγορα παρακαλώ.

Ένα εκλογικό, λόγω των ημερών,


Το Σύνταγμα, που σε γενικές γραμμές, δεν είναι έξυπνο, στην περίπτωση της ψηφοφορίας είναι. Σου δίνε τις εξής διεξόδους:
1. Μου αρέσει ο Α-  τον ψηφίζω.
2. Δεν μου αρέσει κανένας- λευκό
3.Δεν γουστάρω το συστημά σας και δεν θέλω να γίνω συμμετοχος σε αυτό- απέχω (με τις όποιες κυρώσεις)

Οπότε, πάντα κατα τη γνώμη μου, λογικές του τύπου, ψηφίζω Καμίνη για να φύγει ο Κακλαμάνης, έιναι λανθασμένες, ειδικά όταν επιβάλλονται τεχνηέντως.
 Κατα τη γνώμη μου, ψηφίζοντας το λιγότερο κακό, διαιωνίζεις το κακό, ο Καμίνης έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ο νέος Κακλαμάνης, γιατι το μόνο προσόν του που ξερω (ακόμα και απο τους υποστηρικτές του) είναι οτι ΔΕΝ είναι ο Κακλαμάνης. 
Δινω μόνο θετική ψήφο, γιατί οι εκλογές ΔΕΝ έιναι Big Brother. Δεν θα ψηφίζω τον (αναπόδεικτα) λιγότερο άχρηστο για να φύγει ο άχρηστος, θα ψηφίζω μόνο κάποιον που πραγματικά μου αρέσει και θέλω να εκλεγεί. Αν δεν υπάρχει, αποφασίζω ανάμεσα σε λευκό/άκυρο/αποχή.

4 σχόλια:

  1. λευκο και αποχη ειναι 2 διαφορετικα πραγματα, αλλο ειναι να εχεις 60% λευκα και αλλο 60% αποχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, αποχή σημαίνει οτι ΔΕν γουστάρω/αναγνωρίζω τις διαδικασίες σας, οτι δεωρώ μαλακία να ψηφίσω το σύστημα σας και αυτό έιναι πολιτική αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικα, αυτό θέλεις να πεις εσυ. Αλλά εκλαμβάνεται έτσι; Για το σύστημα σημαινει ότι απλά επιλεγεις μια βολική οδό διαμαρτυρίας που δεν το ενοχλεί. Κ για το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι σαν να έχεις ψηφίσει κ τους 2. Είναι απλά μαθηματικά. Δες εδώ: http://bit.ly/dqzfeS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. καλείσαι από το Σύνταγμα να αποφασίσεις ποιον θέλεις.Δεν υπάρχει δεν θέλω κανέναν. Αυτό είναι όπως τα παιδάκια που δεν θέλουν ούτε μπάμιες ούτε ρεβύθια.
    Ανώριμο και ανεύθυνο το να μην χρησιμοποιήσεις το ΜΥΑΛΟ σου για να πάρεις μια απόφαση. Διότι το δεδομένο είναι οτι ΚΑΠΟΙΟΣ θα σε κυβερνήσει. Με την αποχή/με το λευκό απλά εσύ δεν συμμετέχεις σε αυτή την απόφαση.Δεν είναι λίγο βλακεία αυτό?
    Ειδικά τώρα στον δεύτερο γύρο, καλείσαι να χρησιμοποιήσεις την ΚΡΙΤΙΚΗ σου σκέψη και να κρίνεις για τον εαυτό σου ποιος αξίζει περισσότερο από τον άλλο την ψήφο σου. Το να πεις δεν θέλω να αποφασίσω/δεν με νοιάζει/δεν με αφορά/δεν τους γουστάρω για μένα είναι εύκολη λύση απέναντι στον εαυτό σου και ευθυνοφοβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή