4.6.11

Greek Revolution,Evolution, Illusion

Σκέψεις σχετικά με το φαινόμενο της πλατείας Συντάγματος.
Πήγα την δεύτερη μέρα, νομίζω Πέμπτη. Η αρχική αίσθηση ήταν κατανυκτική, κάπως σαν λίγες στιγμές πριν την Ανάσταση, που ακόμα και αν δεν είσαι θρήσκος, νιώθεις κάτι απόκοσμο. Αμέσως μετά ανέβηκα προς την πάνω πλευρά. Εκεί τα γηπεδικά συνθήματα μου θύμισαν έντονα, πανηγυρισμούς ημιτελικών Euro 2004. Αυτό με απογοήτευσε, αλλά σκέφτηκα ότι η λογική του όλου εγχειρήματος, ήταν να ενωθεί κόσμος διαφορετικός, ενάντια σε μία κατάσταση που όλους μας πληγώνει και μας προκαλεί θλίψη.
Από τότε, πηγαίνω κάθε μέρα, από 10 λεπτά έως 2 ώρες. Με ενδιαφέρει να παρακολουθήσω την εξέλιξή του, δεν συμμετέχω ενεργά. Μέχρι στιγμής έχω δει τα εξής:
-Μου κάνει εντύπωση που το κίνημα "Δεν πληρώνω", είναι το πιο οργανωμένο και αυτό γιατί το θεωρώ ένα κίνημα τσαμπατζήδων.
-Δεν έχω πρόβλημα που οι "300" είναι πολλοί μέλη του ΛΑΟΣ. Για εμένα αυτό είναι θετικό, άλλωστε η επαφή τους με άτομα άλλων πολιτικών χώρων, ίσως τους κάνει καλό.
-Έχω πρόβλημα με ότι ομάδες πολιτικών χώρων, προσπαθούν να οικειοποιηθούν την κατάσταση. Μου θυμίζουν φοιτητικές οργανώσεις, που βάζουν τα τραπεζάκια τους δίπλα στο μπούγιο, για να το οικειοποιηθούν.
-Το ότι συζητείται ήδη "Κόμμα των Αγανακτισμένων" το θεωρώ ήττα και υπέροχο παράδοξο ελληνικής νοοτροπίας.
-Θέλω να το δω να μένει ένα "απολίτικο" πολιτικό κίνημα, δεν θέλω να το να εξελίσσεται, αλλά θέλω να το δω να μεγαλώνει, να γίνει μία βουβή επανάσταση που θα υπενθυμίζει και θα ασκεί πίεση. Δεν θέλω να βλέπω γιαούρτια και αποκλεισμούς, τα θεωρώ πολιτικές πρακτικές χρυσαυγιτών και συνδικαλιστών.
-Θέλω να δω 100000 κόσμου να κοιτάει προς την Βουλή και να τους δείχνει με αυτό τον τρόπο, ότι, τα κάναμε σκατά, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, είναι η τελευταία ευκαιρία (αν υπάρχει ακόμα χρόνος), να μη χαντακώσετε και καταστρέψετε μια ολόκληρη γενιά, κάντε το, ακόμα και αποκλειστικά για την υστεροφημία σας.
-Δεν δέχομαι ότι και εμείς δεν έχουμε την δική μας ευθύνη. Είχαμε πάντα την πολιτική και τους πολιτικούς μας άξιζαν. Ας κάνουμε αυτοκριτική. 

Καθαρά προσωπικές απόψεις, σίγουρα υπάρχουν και άλλες πολύ πιο ώριμες και πολιτικά "ορθές" 

(Αφιερωμένο στην (15χρονη?) @contradictive)
Υ.Γ: Εμένα ακόμα μου αρέσει το "φαινόμενο" και θα συνεχίσω να πηγαίνω.

1 σχόλιο: