20.12.11

Γκοφρέ VS απλό. Γιατί;

Μέτα από δέκα μέρες συμβίωσης με το νέο χαρτί γκοφρε χαρτί υγείας ΑΒ, η στήλη μας αισθάνεται ώριμη για να προχωρήσει στην σύγκριση με τον ανταγωνισμό.
Τους προηγούμενους μήνες χρησιμοποιούσαμε το απλό χαρτί υγείας 365, με τα ανάλογα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. 

Ας προχωρήσουμε στο αποτελέσματα τυο crash test των δύο τόσο διαφορετικών, αλλά μοναδικών προϊόντων:

-Χαρτί υγείας ΑΒ Premium quality:
 • 4ply, 10 ρολών, με τεχνικά χαρακτηριστικά: 160 τετραπλά φύλλα, βάρος/ρολό 130 γραμμαρία, με συνολικό μήκος ρολού 22 μέτρα και πλάτος 9,8 cm. 
 • Τιμή περίπου 5 ευρώ.
 • Ποιότικά, αρκετά σκληρό για τύπου γκοφρέ. Όμως αρκετά παχύ για χρήση λίγων φύλλων/σκούπισμα

-Χαρτί υγείας 365: 

 • 2ply, με τεχνικά χαρακτηριστικα: 200 διπλά φύλλα, βάρος/ρολό 75 γραμμάρια και συνολικό μήκος ρολού, 25 μέτρα και πλάτος 9,5 cm.
 • Τιμή περίπου 2,5 ευρώ.
 • Ποιοτικά, αρκετα μαλακό, με πολύ καλή αίσθηση τριβής και και μέγαλη επικάλυψη επιφανειών. Πολύ λεπτό, με αποτέλεσμα ο δέικτης φύλλα/σκούπισμα να είναι ιδιαίτερα υψηλός.
Συμπερασμα:
-Οικονομία: Στην πρώτη περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψιν το πειραματικό δεδομένο της χρήσης 4 φύλλων ανά σκούπισμα, έχουμε συνολική χρήση 40 σκουπισμάτων και το μοναδιαίο κόστος αφόδευσης υπολογίζεται στα 5ευρώ/40 σκουπίσματα= 0,125 ευρώ/σκ.
Στην δεύτερη περίπτωση, έχουμε αντίστοιχα: 7 φύλλα/σκούπισμα, 200 φύλλα συνολικά, άρα ο υπο εξέταση δείκτης διαμορφώνεται (στα 28,57 σκουπίσματα) και 2,5/28,57=0,088 ευρώ/σκ.
-Ποιότητα: Όπως αποδεικνύεται και από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το ΑΒ Premium Quality διατηρεί το ποιοτικό προβάδισμα έναντι του φθηνότερο αλλά με πολύ ισχυρή σχέση τιμής προς απόδοση, ανταγωνισμού. Η επιφάνεια επαφή είναι λιγότερο οξεία και ο βαθμός τραχύτητας αρκετά μικρός. Επίσης ο συντελεστής επαφής είναι επίσης σημαντικός για γκοφρέ χαρτί.

Συνεπώς, η επίλογή μας δεν είναι ξεκάθαρη και υποκειμενικοί παράγοντας θα επηρεάσουν την τελική μας επιλογή. Η στήλη μας πρόσφερε την ανάλυση και τώρα η επιλογή φίλε αναγνώστη, είναι δική σου.

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΣΤΟ @ta_zga ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

4 σχόλια:

 1. Εγώ από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ ξανά το μπιντέ ξαλάφρωσα μια για πάντα από τέτοια άγχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάποιος έχει υπερβολικά πολύ χρόνο στη διάθεσή του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπορώ να γελάω μέχρι αύριο, διαβάζοντάς το! Πολύς ελεύθερος χρόνος στην άδεια, αρκετός για σημαντικά κρας τεστς όπως αυτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!
  (ήταν και δικός μου προβληματισμός/συμπέρασμα τις τελευταίες μέρες: καταλαβαίνεις πως μένεις πια μόνος σου, όταν το χαρτί υγείας κρατάει περισσότερο από το συνηθισμένο.)
  (Πού την βρήκες τη διάθεση να αναλύσεις στην οικονομική του διάσταση, δεν καταλαβαίνω, αλλά με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη με τα παραπάνω..)

  ΑπάντησηΔιαγραφή